Termék kategóriák

Szőnyeg

Szőnyeg webáruház: minden méretben és színben jó minőség tárul eléd.

Akciós szőnyeg olcsón: minden típus, méret és szín raktárkészletről azonnal. Akár ingyenes szállítással.
Szőnyeg nélkül egy lakás olyan, mintha befejezetlen lenne. Ez teszi otthonunkat meghitté, hangulatossá, barátságossá. A vastag, puha akciós szőnyeg emeli a lakás komfortfokozatát és a mi saját jókedvünket is.

Milyen szőnyeget szeretnél?

A gyerekszőnyeg, a konyhai szőnyeg, a modern- és klasszikus nappali szőnyeg, a padlószőnyeg, természetes szizál szőnyeg, hosszú szálú shaggy szőnyeg, irodai szőnyeg, padlószőnyeg, futószőnyeg, fürdőszobai szőnyeg exkluzív és klasszikus stílusban is megtalálható. Minőségi szőnyegek minden stílushoz igazodva, többféle színben és mintákban.

Tovább

A szőnyegek életünk részét képezik. Nem is ismerek olyat, akinek otthonában ne lenne belőle minimum egy. Szeretjük kényelmét, meghitt nyugalmát, puhaságát és persze látványát. Minden ember életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor szőnyegvásárlás előtt áll. Ekkor döbbennek rá, hogy mennyi fajta szőnyeg kapható és hogy bizony nem is annyira könnyű a tökéletes szőnyeg megtalálása. Ugye Te is erre készülsz, ezért vagy itt?! Kezdd a lakberendezést a szőnyeg beszerzésével, ha igazán hangulatos otthont szeretnél alkotni.

Szőnyeg vásárlási információk:

A különféle terek, más-más szőnyegekért kiáltanak. Más típus illik a konyhába és más a hálószobába. Cipőből is nagyon sok fajta van, nem mindegy ugye, hogy mi van a lábunkon egy túrázás és egy elegáns esemény alkalmával. Ugyanez a helyzet a szőnyegekkel is. Vannak nagyon olcsó szőnyegek és vannak olyanok, amelyek árai a csillagos égig érnek. Szőnyeg kereskedőként tudjuk, hogy az igények mennyire különböznek, és széles skálát kell fenntartanunk ahhoz, hogy folyamatosan, minden elvárásnak eleget tudjunk tenni.

Mi az, ami elsőre eszedbe jut, ha szőnyeget szeretnél beszerezni?

  • A méret igenis lényeg.

Tudtad, hogy a világ legnagyobb szőnyege 6000 m2? Ez nagyon hatalmas. Súlya pedig, a 45 tonnájával szintén rekordnak számít: 15 tonna gyapot és 30 tonna gyapjú kellett a felhasználásához. Hol máshol is lehetne ez a gigantikus szőnyeg, mint az Egyesült Arab Emírségekben, ahol egy Abu Dhabiban található mecset imatermében kapott méltó helyet. Nekünk azért elég lesz egy ettől sokkal kisebb szőnyeg is.

A szőnyeg mérete az egyik legfontosabb szempont, a vásárlás előtt. Tökéletes harmóniát akkor fogunk elérni, ha alaposan átgondoljuk lakásunk adottságait ebből a szempontból. Az arányokra minden esetben fontos odafigyelni. A nagyméretű modern szőnyeg a teret összezsugorítja, ha túl kicsi, akkor pedig eléggé kisstílű és jelentéktelen hatást fogunk elérni vele, bizonyos helyiségekben.

Egy kisméretű, 50 x 80 cm-es szőnyeg már az előszobában fogadhat minket, ha belépünk a lakásba. Fontos, hogy az első pillanatban jó érzés járjon át minket, ha haza érünk. Már sokat hozzá tehet ehhez egy meleg és puha előszoba szőnyeg. Az előszobában vesszük le a cipőt lábainkról, és ha rögtön szőnyegre tudunk lépni, az nagyon jó érzés.

 Más méret fog kelleni viszont a nappaliba. Ide akár egy óriási, hatalmas méretű szőnyeget is választhatunk, ez csak a nappali méretétől függ. Na de akkor mégis, mekkora szőnyeget válassz ide? Vedd figyelembe a kanapé méretét. Ettől semmiképp se legyen kisebb, mert azzal hatalmas bakit követnél el. A legjobb, ha ettől 30-40 cm-rel túlnyúlik majd. A szőnyeg elhelyezése az ízlésedre van bízva, de talán az a legpraktikusabb, ha a kanapé első lábai alatt lesz a szőnyeg széle.

Ha imádod a szőnyegeket és a kényelmet, akkor bizonyára az étkező sem marad Nálad enélkül a praktikus, fantasztikus dekorációs elem nélkül. Itt az étkező asztal alatt helyet kaphat egy mosható pamut szőnyeg, ami nem hosszú szálú, vagy pedig egy impozáns klasszikus szőnyeg. A méret itt is lényeges, hiszen akkor lesz tökéletes az összkép, ha 70-100 cm-rel mind a négy oldala nagyobb a szőnyegnek, mint az asztal. Persze, ha az étkező nagysága és elrendezése engedi. A konyhapult előtt egy dizájnos mintás konyhaszőnyeg terülhet el, ami akkor a legtökéletesebb, ha az egész pult előtt a talpad alatt van. Válassz egy hosszú, teljes nagyságú szép darabot ide, mert időd nagy részét Te is biztosan a gáztűzhely előtt töltöd. Minden háziasszonynak kijár egy szép, puha, kényelmes konyhai szőnyeg, ami akkor jó, ha stílusában harmonizál a konyhaszekrénnyel és a többi elemmel is.

Az egyik személyes kedvencem a gardrób szobába való szőnyeg, ami a visszajelzések és saját véleményem alapján is a hosszú szálú shaggy padlószőnyeg. Ez eléggé modern, a klasszikus, vékony padlószőnyegekhez viszonyítva. A gardrób szobába mindenképpen egy faltól falig szőnyeg dukál, mert ruháink is megérdemlik a szépet és a legjobb minőséget és mi magunk is megérdemeljük a kényelmet. Ebben a helyiségben jóformán mindig mezítláb, vagy zokniban vagyunk, illetve akkor nem, amikor új cipőinket próbálgatjuk a tükör előtt. Tehát ebbe a helyiségbe a legjobb, ha a terület teljes nagyságát padlószőnyeg fedi.

A fürdőszoba sem maradhat szép szőnyeg nélkül. Ide kifejezetten fürdőszoba szőnyeget használjunk, ami csúszásgátlós és mosható anyagból készül. Ezek a szőnyegek puhák és vékonyak, hogy minél hamarabb megszáradhassanak egy-egy fürdés után. A csúszásgátlós hátoldallal biztonságosan szállhatsz majd ki a kádból, vagy a zuhany alól vizes lábbal is, a fürdőszoba szőnyeg nem mozdul el talpaid alól. Szerencsére ebben a szőnyeg családban is nagy szín választék kapható, hiszen ebben a térben sem mindegy mennyire vannak összhangban a bútorok és kiegészítők. A méret itt is fontos. A legkisebb fürdőszoba szőnyeg 50 x 80 cm, a legnagyobb pedig 70 x 120 cm. Ha nagy a fürdőszoba, akkor több szőnyeget is használhatunk.

A következő fontos szoba a gyerekszoba lesz.

Itt is javasolt egy szép, vidám és minőségi gyerekszőnyeg elhelyezése. Az ágy előtt egy kisebb kis szőnyeg jó választás, hogy apró kis mezítlábaikkal leszállva erre a puha, meleg szőnyegre léphessenek. Egy kör alakú, szép színes shaggy szőnyeg fantasztikus erre a célra. Illetve a szoba közepén kapjon helyet egy hatalmas gyerekszőnyeg. A gyermekek szeretnek a padlón játszani, bukfencezni, rajzolni, színezni, legózni és tanulni. Számukra is fontos a saját, kényelmes életterük kialakítása. Mesébe illő színes, mesefigurás gyerekszőnyegek választhatóak kislányoknak és kisfiúknak is.

Abban a lakásban, ahol folyosó, vagy esetleg lépcső is van, amely az emeletre vezet, biztosan szükség lesz stílusos és szép, minőségi futószőnyegre is, amik színesítik és meleg, komfortos hangulatúvá varázsolják otthonunkat. A futószőnyeg ezekben a hosszú terekben egyrészt nagyon mutatós, másrészt rendkívül praktikus is. Mindenképpen olyan hosszúságban válasszunk, amely az egész folyosón végig fut. A futószőnyeg nem csak lakásunkban, hanem nagyforgalmú intézményekben is tökéletes.

  • Valljunk színt! A méreten túl lényeges szempont a megfelelő szín eltalálása is.

Nem elég csupán azt kitalálni, hogy milyen stílusú szőnyeget szeretnénk otthonra. Ha eszeveszetten vásárolunk mindenféle színben, ami éppen megtetszik, lakásunk olyan lesz, mint egy csapzott szárnyú papagáj. Ha bohém stílusod van és ezt lakásod berendezésénél is szeretnéd hangsúlyozni, akkor is összpontosítsunk a harmóniára is. Álmaid otthona ne csak a tested, hanem lelked is felvillanyozhatja, vagy épp megnyugtathatja, ha jó munkát végzel.

Hallottál e már a lakberendezők bibliájáról, a színkörről? A színkör 12 színből áll: 3 elsődleges-, 3 másodlagos- és 6 harmadlagos színekből és árnyalataikból. Ezek a színek akkor lesznek a legtökéletesebb összhatásban egymással, ha nem keveredik egyik fő halmaz a másikkal. A színkör segítségével elkerülhető a kaotikusság és a zűrzavaros végeredmény.

Elsődleges színek:

  • Kék
  • Sárga
  • Piros

Másodlagos színek:

  • Bíbor
  • Narancs
  • Zöld

Harmadlagos színek:

  • Sárga-zöld
  • Sárga-narancs
  • Piros-narancs
  • Piros-bíbor
  • Kék-zöld

A színeknél megkülönböztetünk hideg és meleg színeket. Otthonunkat elsősorban meleg színekkel szeretjük árnyalni, főleg azokban a helyiségekben, ahol gyakran vannak kellemes beszélgetések. Egy gyönyörű meleg barna színű szőnyeg például jól mutat a nappaliban és a hálószobában is, mely megnyugvást és stabilitást kölcsönöz. Szintén meleg szín a sárga és a piros is. Meleg színeket, például narancssárga futószőnyeg játékosságával használjunk a hosszú és szűk folyosókon. Ezzel a praktikával azt sugallhatjuk, hogy nem is olyan hosszú és sivár az a folyosó, hanem jó érzéssel libbenünk át rajta.

A színek nagy hatással vannak érzéseinkre is. A piros például energizáló hatású, növeli a pulzusszámot is. Egy szép nagy, impozáns piros szőnyeg felélénkíthet. A zöld megnyugtat, a sárga felvidít és optimistává tesz. A sárga továbbá frissességet is sugároz, a gyerekszobában jó választás egy sárga szőnyeg. Az egyik kedvencem a bíbor szín, ami eleganciát, fényűzést, gazdagságot és kis misztikusságot is kölcsönöz. Kimondottan megnyugtató, kifinomult és nőies, bájos szín a rózsaszín, a púder. A kék szín csökkenti az étvágyat, konyhában ne alkalmazzuk. A fekete nagyon szélsőséges szín. Vannak, akik szeretik és vannak, akik hallani sem akarnak róla. Pedig ha jól kombináljuk más színekkel, akkor nagyon elegáns és hangsúlyos lehet.

A színskálát és a színeket jól alkalmazva rendkívül harmonikus, letisztult otthonunk lesz.

Nem elhanyagolható továbbá az szőnyeg anyaga és szálhosszúsága sem!

A nappaliban, ahol sok időt töltünk és a család apraja és nagyja is fel alá szaladgál ebben a térben, érdemes kényelmes, ámde könnyen tisztítható szőnyeget vásárolni. A shaggy szőnyeggel sem lehet azonban probléma, ha legalább hetente felporszívózzuk.

A hálószobában, ahol bár nem töltünk túlzottan sok időt, de azt gyakran mezítláb tesszük, egy extra süppedős szőnyeg lenyűgöző érzésekkel táplál minket minden egyes alkalommal, amikor rálépünk. Például egy gyapjú szőnyeg fenséges lehet a hálóban.

A gyerekszoba már nem süppedős és vastag szőnyeget óhajt, hanem rövid szálút, a nem várt balesetek okán.

Ugyanez mondható el a konyháról is, ahol ráadásul jobb, ha speciális mosható konyhai szőnyeget szerzünk be.

Van, továbbá egy aprócska méretű, ámbár annál inkább fontos és lényeges kis szőnyeg, ami nem más, mint a lábtörlő. A lábtörlők még a bejárat előtt várnak ránk és hozzánk érkező vendégeinkre és ügyelnek arra, hogy higiénikus, tiszta lakás tulajdonosai lehessünk. A lábtörlők többnyire kókusz, gumi, vagy poliészter anyagúak és kb. 40 x 60 cm-es méretűek. Nagyon szép, stílusos, vidám és ízléses darabokra bukkanhatunk, ha lábtörlőt keresünk.
Az irodai szőnyeg kategóriában is nagyon kedvező árú szőnyegeket találsz.

Otthont teremteni rendkívül csodálatos, jóérzésű dolog. Megadni családunknak a békés, szeretetteljes környezetet, ahol boldogak és önfeledtek lehetnek. Csodaszép kiegészítőkkel, lakásdekorációs elemekkel gyönyörű, meleg otthont rendezhetünk be. Nem kell lakberendezőnek lennünk, csupán egy kis előtervezés szükséges ahhoz, hogy harmonikus környezetet alakíthassunk ki, bármilyen stílust is képzeltünk el életünkhöz. Minimalista, klasszikus, mediterrán, rusztikus, vagy retró, öltöztesd otthonod a legszebb ruhájába, szép, minőségi szőnyegekkel.

Folyamatos szőnyeg akció áll rendelkezésre, ahol minden szőnyeg olcsón vásárolható meg.  

Napjainkban, a Dizon.hu webáruház legnépszerűbb, legtöbbet eladott szőnyege a szürke szőnyeg. Ebből is rengeteg van kínálatunkban, több méretben. A kis ágyelő szőnyegtől az egészen nagyméretű szőnyegig. A polipropilén szőnyeg és a poliamid szőnyeg, de a legexkluzívabb egyiptomi szőnyeg is lábaid előtt hever. Éld mindennapjaid a legpuhább, legszebb szőnyegek társaságában a szőnyeg webshop segítségével.

Lehetsz Te is a szőnyegek királya!