Minőségi, utánozhatatlan öntöttvas serpenyő.
Éttermi szinten készíthetsz isteni fogásokat az öntöttvas edények segítségével.
Az öntöttvas edény tisztítása:
Minden használat után meleg vízzel, semleges mosószerrel kell tisztítani. Hagyni kell, hogy teljesen megszáradjon, majd vékonyan be kell kenni zsírral. Ez megelőzi a rozsdásodást.
Első használat előtt:
Mivel az öntöttvas edények a rozsdásodás elkerülése érdekében növényi zsírral vannak bevonva, ezt le kell mosni meleg vízzel, semleges mosószerrel. Hagyni kell megszáradni, majd csak ekkor kezdődhet a sütés-főzés.
Lehet, hogy egy-egy öntöttvas edény viszonylag sokba kerülhet, de ha azt nézzük, hogy generációkon át használhatjuk őket, akkor talán megéri beruházni egyre.
Az öntöttvas edényeket nem szabad mosogatógépben mosni. Azonban használhatjuk bármilyen hőforráson: indukciós főzőlapon, sütőben, kemencében. A legmagasabb hőmérsékletet is jól bírják.
Fontos! Az öntöttvas edényekben készült ételekbe, a szervezet számára fontos vas is kerül, ezért a vérszegénységben szenvedőknek, valamint a vegetáriánusoknak nagyon jó döntés ebben főzni.