Termék kategóriák

Öntöttvas edény

Öntöttvas edény, öntöttvas serpenyő, öntöttvas lábas és edényalátétek,
0 Ft szállítási díjjal!

Az öntöttvas edények 280 C°-ig hőállóak, így sütőben, kemencében is használhatóak. Az öntöttvas anyag miatt egészen elképesztő, zamatos ízű étel készül benne. Remek hőtartó, fedő alatt ínycsiklandóan puha húsok sülnek, főnek benne, egészben is.

Prémium minőségű öntöttvas edény kínálatunk között mindenki megtalálja azt, amire éppen szüksége van, hogy brillírozni tudjon a konyhában.

Az öntöttvas edények indukciós főzőlapon is használhatóak. Egy minőségi öntöttvas edény szinte örök életű, ezért csak egyszer kell megvásárolni. 

Tovább
Anyag

Az öntöttvas edények között is vannak minőségbeli különbségek. A Lava csúcsminőséget gyárt, évtizedek óta, így a nálunk vásárolt edények megbízhatóak és szinte örök életűek. Miből ismerhető fel a minőség? Az igazán jó öntöttvas lábas, serpenyő, sütőtál ismérve az, hogy nehéz. 

Az öntöttvas edények alkalmasak mindenféle étel elkészítésére:

Levesek, húsok, egytálételek, pecsenyék, sültek, kenyerek, sütemények, tészták, stb. Tojásrántotta, töltött káposzta? Öntöttvas edényben olyan ízeket fogsz tapasztalni, hogy mind a 10 ujjad megnyalod.

Öntöttvas edényeink mindenféle hőforráshoz kompatibilisek: indukciós főzőlap, sütő, kemence. 280 C° fokig hőállóak, így nem kell aggódni, hogy kárt teszünk bennük, ez szinte lehetetlen. Óvakodni kell azonban a maró, karcoló kanalaktól. 

Az öntöttvas edényeket mikrohullámú sütőben tilos használni!

Az öntöttvas edényről tudni kell, hogy a hagyományos vékonyfalú edényekkel szemben lassabban melegszik fel. De aztán magasan hőtartó, minden felülete átveszi a hőt. A használatból eredően, nem kell megijedni ha az edény feketedni kezd, ha viszont rozsda jelenik meg rajta, az nem jó jel. Az odaégett ételek maradékát semmiképp se súrolószerrel kezeld, hanem nagyszemű sóval dörzsöld át, papírtörlő segítségével. Így nem lesz felsértve a felülete. Nem segít ez a módszer? Akkor forralj az edényben vizet, ez segíthet. 
Vizesen nem szabad eltenni a rozsdamentes lábasokat. Fontos, hogy szárazan tárold, így elkerülöd a rozsdásodást.

Az öntöttvas edény aranyat ér a konyhában!

Olyasmi ez, mint a bor. Idővel mégjobb lesz. Nagyanyáink efféle edényei tehát felbecsülhetetlen értéket képviselnek. Öntöttvas edényeket Kínában már az i.e. 5. században is használtak. Egy remek edényben nagyon sokféle fogást el lehet készíteni a levestől a raguig, de még a kenyér is ide tartozik. 

Kenyérsütét öntöttvas edényben?

Az öntöttvas edény kemencévé változik, amint betesszük a sütőbe és eléri a kellő hőmérsékletet. A kenyér kívül belül átsül és jobb lesz, mint a bolti. Ha megtanuljuk jól használni, akkor igazi kincs lesz a konyhában, amivel kenyeret is süthetünk a család számára.

Rendelj a dizon.hu webáruházból minőségi LAVA öntöttvas edény kollekcióból és mi azt ingyenesen szállítjuk házhoz, akár 2 munkanapon belül. GLS futárszolgálattal dolgozunk, akik vigyáznak a csomagjainkra, bár egy öntöttvas edény nem törhet össze, mi mégis szeretjük gondosan becsomagolni a futárszolgálatnak átadott termékeket.

Kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Telefon: 06305092418

E-mail: info@dizon.hu