Blog

Hangulatos konyhai csillár a finom főzéshez

Dizon
Dizon
2020.05.04 10:13

Az élet elengedhetetlen alkotórésze az étel. A legjobb ételek otthon a konyhában készülnek.

A fény pedig elengedhetetlen része az életünknek, fény nélkül a világunk nem tudna létezni. A mai korunk vívmánya az elektromosság, a gyertyafényt és szagos petróleumlámpát felváltotta a csillár. Egy szép elegáns konyhai csillár teljes fényt tud biztosítani konyhánkban. A konyhai csillárban világító izzó, amit Edison talált fel megkönnyíti az optimális látást és pótolja a nap fényét otthonainkban. Elég egyetlen kézmozdulat és máris mindent meglátunk a maga valójában. A sötétség leple alatt a háziasszony a konyhai csillár hangulatos fénye alatt serényen süt, főz.  

 

A konyhai csillár lámpafényes hangulata több írót is megihletett, Zelk Zoltán jellegzetes vers pl.: az Este jó este jó. Apa mosdik, anya főz együtt lenni jó. Ég a tűz a fazék víznótát fütyül, boglárka forog a lámpa körül.  Mindegy milyen napszak van, a konyhai csillár mindig ott van, és teljes bedobással ontja a fényt. A lakásban mindenfajta munkálatnak megvan a maga helye, módja. A fiuk a garázsban és a kertben végzik a férfimunkát, vagy éppen kopácsolnak, javítgatnak a házban. A hölgyek a konyhában készítik az ínycsiklandó ételeket. Nagyon ideális mikor: egy finom vacsora készítése közben egy praktikus és hangulatos konyhai csillár világítja be a teret. Az is egy nagyon szívmelengető idill, mikor este összejön a konyhában az asztal körül a népes család apraja nagyja. Abszolút mindennapos és nagyon kellemes program mikor a család vacsorázik lármásan a konyhai csillár fényénél. Amikor eljön az éjszaka, és leszáll a sötétség, felgyúlnak a fények a háztartásokban és bevilágítja az életterünket.

Minden konyhában egyedi saját ízléses világítóberendezés, konyhai csillárok találhatóak. Egy praktikus konyhai csillár letisztult külsővel rendelkezik és elégséges fényerővel, hogy betöltse a szerepét. Milyen legyen a konyhai csillár? Természetesen sokfajta ízlés van, de általában a konyhában egyszerűbb egy ágú csillár van. A konyhai csillárok bár letisztult egyszerűbb elemekből állnak, de ennek ellenére nagyon elegáns hatásúak lehetnek a konyhában. A kovácsoltvasat idéző konyhai csillár abszolút mutatós darab, ami erőt és letisztult finom ízlést takar.  Ebben a konyhai csillárban felfedezhetjük azt az elemet, amit stilizált nővényi irányzatnak neveznek. A konyhai csillár szárán megtalálható tulipánok a magyar népművészet ornamentika stílusjegye. A virág kehely és levél motívum térhatású formavilágot hoz létre.

Tudtad, hogy a múltat idéző kovácsoltvas megmunkált vasat jelent? És a megmunkált vas egy vasötvözet, aminek a legelterjedtebb formája a Temperöntvény. Hihetetlenül nagydobás, és nagyon szép látvány a fehér búra vörös réz színnel kombinálva ezen a konyhai csilláron. Tegyük mimnél kellemesebbé a minden napjainkat, estéinket egy gyönyörű és praktikus konyhai csillár társaságával. Világosítsuk meg és győzzük le a sötétséget, válasszunk egy szép míves hangulatos konyhai csillárt otthonunkba.