Termék kategóriák

Tapéta

Tapéta, amely megváltoztatja az otthon hangulatát. 

Az itt látható dekor tapéta tekercsek mindegyike 10 fm hosszúságú és 53 cm széles, melyet 0 Ft szállítással rendelhetsz webáruházunkból.

Válogass a vlies tapéta és a papír tapéta kollekció között és szerezd be a legszebbet lakásodba. Ha a természetesség fontos számodra minden tekintetben, akkor a vlies tapéta típus kedvező hatással bír otthonodban. A vlies tapéta egy természetes, gyapjúrost anyagból készült modern tapéta, aminek csak jó tulajdonságai ismertek. Szakítószilárdsága rendkívüli, élethű, struktúrált mintákban készülnek, vízállósága remek és kismértékben hőszigetelő is.

A tapéta előnye, hogy gyorsan lehet vele dolgozni, olcsó és könnyű megoldás akkor, ha egy kis újítást szeretnél vinni a helyiségbe. Egy lakásfelújítás a design tapéta segítségével könnyed megoldást jelenthet.

Manapság divat az is, hogy nem az egész falfelület van tapétázva, hanem kisebb tapétacsíkok kerülnek a falra, amik vidámságot, eleganciát, stílust adnak otthonunknak.

Tekintsd meg kínálatunkat és szépítsd meg otthonod.

 

Tovább
Anyag
Szín
Termékkód
 

Vlies tapéta, vagy papír tapéta? Kinek melyik a javallott?

 • A papír tapéta előnye, hogy kissé olcsóbb, mint a vlies tapéta. Az olcsó tapéta pedig sokaknak szempont, amikor tapéta vásárlás előtt állunk.
 • A papír tapéta könnyű anyaga akkor előnyös, amikor olyan a felület (nem teljesen sík), hogy a nehezebb vlies tapéta felrakása és fennmaradása problémába ütközhet. Régi falakon lehet, hogy egy papír tapéta jobb választás, mint a modern vlies tapéta. Persze ez mindig a felület minőségétől függ.
 • A papír tapéta ragasztózás után lehet, hogy kissé összezsugorodhat, ami bosszúsághoz vezethet. A papír tapéta hátoldalát be kell kenni garasztóval és kicsit várni, amíg átitatja a tapéta felületét, s csak utána lehet a falhoz rögzíteni. Tehát a papír tapéta a vlies tapéta mellett nehézkesebb ragasztást nyújt, így elsősorban szakemberrel dolgoztassunk.
 • A papír tapéta kopásállósága a vlies tapétával szemben rosszabb. 

A vlies tapéta az új építésű házak és lakások tökéletes tapétája.

 • Alapanya növényi rosatalapú, vagyis gyapotrostból és cellulózból készül, végtelen mennyiségű mintázatban, színben, stílusban. A vlies tapéta tehát környezetbarát is.
 • A vlies tapéta vízálló és valamennyire hőszigetelő is.
 • Anyaga vastagabb, mint a papír tapéták anyaga, így sokkal tartósabb, kopásállósága nagyon erős.
 • A vlies tapéta erősebb és rugalmasabb, mint a papír tapéta, így ajánljuk például tetőtéri helyiségekbe, illetve ahol a gipszkarton az enyhe mozgások hatására elmozdulhat és berepedezhet. A vlies tapéta jól bírja az ilyen "gyűrődéseket" is. A vlies tapéta tehát hosszútávú, biztos megoldást jelent minden helyiségben.
 • A vlies tapéta felrakása könnyebb, mint a papír tapétáé: csak a falat kell beragasztózni, a tapéta hátoldalát nem. Nagyon kényelmes burkolási megoldás még a mennyezeten is.
 • A vlies tapéta rögzítési fajtája miatt, ha kell, könnyen le is szedhető. Míg a papír tapéta, elhasználódás után csak darabokban szedhető le, a Vlies tapéta könnyedén, egybefüggő felületével leszedhető a falról. Ez akkor jelent óriási előnyt, amikor a falban kell valamilyen munkát, vagy javítást végezni. A Vlies tapéta szárazon is lehúzható, majd a munka befejeztével újra visszaragasztható.
 • A Vlies tapéta nagyon jó páraáteresztő tulajdonságú, átengedi a falban lévő párát, nedvességet. Ez akkor roppant előnyös, amikor penészedésre hajlamos helyiséget szeretnénk szebbé tenni valahogyan. A gyapotrost tapéta nem fog bepenészedni.

A tapéta felrakása

Ha eljött az idő, hogy tapétázzunk, a megfelelő előkészületek elengedhetetlenek. Az első, hogy a régi tapétát eltávolítjuk a falról. A falnak simának, száraznak, homogén színűúnek kell lennie. A Vlies tapéta esetében a falra felkenhetjük a speciális tapétaragasztót. Semmiképp se használj makulatúra alappapírt. A Vlies tapétához mindenképpen gyapotrost tapétához való ragasztót vásároljunk. A hagyományos papír tapétához való ragasztó nem lesz megfelelő a gyapotrost Vlies tapéta felragasztásához. Várjuk meg, amíg a ragasztó megszárad, vagy beszivárog a falba, az esetleges lyukakat kitöltve. Szerszámnak pedig elegendő egy direkt tapétahenger, ragasztóhenger, amivel tökéletesítjük majd a felvitelét.

A tapétázást mindig az ablak, vagy az ajtó mellett érdemes elkezdeni, hiszen elsősorban itt lesz a fókusz a szobában. Mindig felülről lefelé, majd belülről kifelé haladjunk. A ragasztóval bekent felület mindig legyen kb 20 cm-rel szélesebb, mint a tapéta csík. Lent, a fal alján egy vonalzó segítségével vágd le a felesleges tapéta csíkot.

Figyelj a mintázatra, ha olyan tapétát választottál. Két tapétacsík egymás mellé helyezése főleg ezesetben lényeges. De ne aggódj, a Vlies tapétában az a jó, hogyha elrontottad a minták összeillesztését, könnyedén leveheted és újrakezdheted.

Válogass a szebbnél szebb és folyamatosan megújuló tapétáink között és teremts olyan otthont, amiről mindig is álmodtál.

Ha szakmai segítségre lenne szükséged, keress minket bizalommal! Telefonszámunk: 06303866780