Jacquard Függöny

Ha Te sem tudod ablakodat függöny nélkül elképzelni, akkor ékesítsd Jacquard függönnyel!

 

A jacquard függöny dekorációs, szépítő jelleggel bír. A jacquard függönyökre jellemző a nagy méretű , de mégis ízléses díszítés. Szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy egy otthonban igenis jelentős szerepe van a függönynek. Hiszen nem mindegy, hogy az ablakot nézzük vagy van előtte egy szép és ízléses jacquard függöny. Ez még a hangulatodon, közérzeteden is sokat segíthet.

De a jacquard függöny kiválasztása előtt gondold át, hogy milyen illene a szobába. Melyik passzolna a fal színéhez, a berendezési tárgyaidhoz, a bútorokhoz. Többféle szín és méret közül választhatod ki a Hozzád és a szobához legjobban illő jacquard függönyt.

Választhatsz  fehér alapon fehér mintásat, vagy ha a szoba stílusa és színvilága megengedi, akkor lehetsz bevállalósabb, és választhatod a fehér alapon színes virágos jacquard függönyt is. Némelyik függönyből kétféle méret közül választhatod ki a megfelelőt. Bármelyik jacquard függönyt is választod, a fényt átengedi, viszont, a kíváncsi tekinteteket kizárja. 

A jacquard függönyt sem árt 3-4 havonta felfrissíteni. Ennek legegyszerűbb módja, ha mosógépben mosod. Ebben az esetben ügyelj rá, hogy lehetőség szerint tedd bele mosózsákba, és mindenképpen kímélő mosással mosd! Ez azt jelenti, hogy a hőfok ne legyen 40 foknál melegebb, és a centrifugálás alacsony fordulatszámmal menjen. Ezt követően nem kell vasalnod a jacquard függönyt, már teheted is vissza ablakod elé, hogy tovább ékesítse a szobát.

Tovább