Blog

A kabin bőrönd hasznossága utazásaid során

Dizon
Dizon
2020.02.24 22:40

Tudod miért hasznos a kabin bőrönd akár egy hetes utazásod alkalmával is?

Ha sokat utazol, akkor már biztosan Te is tapasztaltad, hogy az utazók igen nagy százaléka kabin bőrönddel utazik. Mindegy, hogy repülővel, hajóval, vonattal, busszal vagy autóval utazol, a kabin bőrönd mindig hasznos útitársad lesz.

S hogy miért is hasznos a kabin bőrönd? Sok plusz költséget spórolhatsz meg vele repülős utazásaid alkalmával, mégis viszonylag sok ruhát vihetsz magaddal :). A más járművel való utazás alkalmával nem jelent többlet költséget a méret, maximum a súly, ami ugye nagyobb bőröndnél magasabb összegű kifizetést róhat ránk.
Kabin bőröndök között is többfélét találsz. Lehet kedvenced egy puhafalú vagy egy keményfalú bőrönd is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, így csak tőled függ, hogy neked melyik praktikusabb. Szerencsére színválasztékból sincs hiány, így akár kedvenc színeid is visszaköszönhetnek a kiszemelt kabin bőröndről.
A kabin bőrönd kiválasztásakor még az is fontos lehet számodra, hogy 2 vagy 4 kerekű bőrönddel boldogulsz jobban. A kerekek száma nyilván csak a kabin bőrönd mozgatását befolyásolja. Hiszen valakinek ezzel, valakinek azzal könnyebb mozognia, s gond nélkül közlekedni. A 2 és a 4 kerekű bőröndök kerekei is 360 fokban forognak, így „engedelmesen” fogják tolerálni az irányváltásaidat is.

A kemény bőröndök általában polyprobilénből vagy polikarbonátból készülnek.
A kabin bőröndök külső (puhafalú bőröndöknél) és belső kialakítása is segítségedre lesz utazásaid alkalmával. A kabin bőröndök belső kialakítása többnyire megegyezik, mindegy, hogy puha vagy keményfalú bőröndről beszélünk. Mindkét típusnál az egyik oldalon egy lefogató pánt segít a helyükön tartani a ruhákat, míg a másik oldalon egy zipzáros nagy méretű zsebet találsz, melybe az apróbb dolgokat is bepakolhatod. A külső kialakítása más a puhafalú kabin bőröndöknél, mint a keményfalúaknál. Itt találsz 1, 2 vagy több kis zsebet is, melyek iratok és apróbb dolgok tárolására alkalmas, hogy kéznél legyenek.

A kabin bőröndök között is találsz néhány centis eltérést. Ennek csak akkor van jelentősége, hogy repülővel utazol, hiszen ott minden centi számít. Különböző méretű kabin bőröndöket engednek fel járataikra a légitársaságok. Így célszerűbb a helyes méretekről tájékozódnod a légitársaságok oldalán a tökéletes méretű kabin bőrönd keresése előtt.

Bár a kabin bőrönd mérete első látásra, és a nem rutinos utazók számára rémisztő lehet, de ebbe is be lehet pakolni akár egy hétre is. Minél többet utazol. annál jobban belejössz, hogy mit és hogyan hajtogass be a kabin bőröndbe. :)