Blog

Arany-barna shaggy szőnyeg a nappalidba

Dizon
Dizon
2020.02.24 19:35

Mindenki szereti azt, hogy ha a nappalijában vagy a saját szobájában egy jól mutató szőnyeggel találkoznak az oda belépők, nem beszélve arról, hogy egy divatos vagy akár dizájnos szőnyeg a mi sokszor komor hétköznapjainkat is fel tudja dobni.

Ebből a szempontból egy puha és szinte a talpunkat puha szálaival simogató shaggy szőnyeg már nem csak dekorációs kiegészítőként ékesíti a nappalinkat, hanem egy olyan központi elemeként a házunknak vagy lakásunknak, ami sokban hozzájárul annak karakteresítésében és saját stílusunk vagy akár egyéniségünk kifejezésében.  Mint minden szőnyeg, ez a típusú shaggy szőnyeg is könnyen alkalmazható bármelyik helyiségben és lakásunk vagy otthonunk belső enteriőrének kiemelkedő tagja lehet.


A régi típusú padlószőnyegekkel ellentétben ezek a típusú shaggy szőnyegek hosszú szálaiknak köszönhetően jobban segítenek visszatartani a lakásban szálló por mennyiségét, így is segítve a levegőben keringő por mennyiségének csökkentését. Mindemellett még egy érvként szól mellettük, hogy hosszú szálaiknál fogva igazán puha és kellemes érzést nyújtanak a lábnak különösen egy hosszú és kimerítő munkanap után. A shaggy szőnyegek egy újabb előnye mindamellett, hogy dekorációs célból kiváló választások minden lakás –és ház típusba, hogy elősegítik a szoba akusztikájának javulását, mivel minél nagyobb egy bizonyos helyiségben elhelyezett szőnyeg, annál jobb lesz annak a hangszigetelése.

Méreténél fogva ez a szőnyeg ideális arra is, hogy az esetleges keményfapadló vagy laminált parketta burkolatok hideg érzését csökkentse
, nem beszélve arról, hogy minden esetben csökkentik a padlóval érintkező láb számára a hideg érzetet, kellemes és puha szálaiknak köszönhetően.  Mivel e szőnyeg szálai hosszúak és puhás ezért természetesen puhák és melegek is, így a rajtuk a járás különösen kényelmes.

Nem elhanyagolható szempont ezeknél a szőnyegeknél sem, hogy hosszú szálaik ellenére porszívózással könnyen eltávolítható belőlük a por, de időközönként, azért a miatt sem lesznek úgymond hálátlanok, ha a friss szabad levegőn kiporoljuk őket.

Ezeknek a típusú shaggy szőnyegeknek azon felül, hogy kényelmes rajtuk járni és kellemes meleg felületet biztosítanak a lábunknak, az sem elhanyagolható előnyük még, hogy a gyerekek szempontjából ideálisak játék célokra is, hiszen még gyermeknek ne esne jól játszani inkább egy puha és kényelmes felületen, mint egy hideg és kemény padlón.

Puha tapintásuknak köszönhetően kényelmet és egyben dizájnt is biztosítanak otthonunk számára. A többi szőnyegtípushoz mérten ennek a szőnyegnek a kialakítása javítja mind családunk, mind az otthonunkba érkező vendégek komfortérzetét. Puhaságának köszönhetően egyik legnagyobb előnye, hogy lábaink kényeztetése mellett, akár rajta ülve is kényelembe helyezhetjük magunkat, ugyanakkor kiemelkedő és ékes díszévé válnak otthonunknak.