Blog

Itt van az ősz, itt van újra...

Dizon
Dizon
2020.09.01 11:50

Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból szeretem? De szeretem. Kiülök a dombtetőre, innen nézek szerteszét, s hallgatom a fák lehulló levelének lágy neszét.

Egy utolsót rúg még az indiánnyár, aztán jöhet a bekuckózás időszaka. Ennek pedig az alap kelléke a pléd. Pléd nélkül nincs ősz. Na jó, akkor is van, de az egy meleg pléddel sokkal elviselhetőbb! Nemde?

Mik kellenek az őszi bekuckózós estékhez, hétvégékhez?

  • Illatterápia, párologtatóval. A párologtatott olajoknak különféle jótékony hatásaik vannak, megszépítik lelkünket. Szaglásunk nagyon fontos szerepet tölt be életünk folyamán. Emlékeket idézünk fel különböző illatokat megérezve, az illatok továbbá energetizálnak, megnyugtatnak és a párválasztásban is szerepük van. Az illatterápiát évezredek óta ismerjük. Tehát válaszd ki kedvenc illatod és jöhet a párologtatás.
  • Forró ital. Tea, kakaó, tejeskávé, forralt bor, forró csoki? Melyik a kedvenced? Nekem a kakaó és a forró csoki! Már csak a kedvenc bögrénk látványa is megmosolyogtat, a benne lévő finom forróság pedig hab a tortán. Hűvös estéken egy kellemes fürdő után jól esik egy finom forró tea, ami melegséggel borítja el lelkünk és testünk.
  • Hangulatos fények. Egyre hamarabb sötétedik. Este haza érve már villanyt kell kapcsolni a lakásban. Zuhany után gyújts meg egy hangulatos gyertyát, vagy mécsest és figyeld meg, hogy mennyire meg fog nyugtatni.
  • Párna, párna, párna! Kanapédon lévő kispárnáidra szerezz be őszi kispárnahuzatokat és ölelgesd meg őket esténként. Pihe-puha kispárnákkal hangulatosak és szebbek az esték.
  • Meleg shaggy szőnyeg. Hiába a meleg zokni és a papucs, úgy is fázik a lábad? A hideg padló helyett legyen talpad alatt puha shaggy szőnyeg, ami nem engedi, hogy felfázz.
  • Pléd! Nem véletlenül hagytam utoljára a plédet, hiszen egészen biztos, hogy nélküle nem jöhet el az ősz és a tél! Tekerd körbe magad a legpuhább pléddel, és vedd elő kedvenc romantikus könyved, vagy filmed. Bújjatok alá gyermekeiddel, vagy pároddal és ne hagyjátok, hogy elkedvtelenítsen a hűvös idő. A plédekben a legjobb, hogy sokféle mintájúak lehetnek. Őszi, karácsonyi, gyermekeknek Disney mintás, a férfiaknak pedig egyszínű barna, szürke, igazi pasis pléd.

Minden évszakból ki lehet hozni a legjobbat. Vannak, akiknek az ősz a kedvenc időszakuk és alig várják már, hogy tovaszálljon a 30 fokos meleg idő. Bekuckózni nagyon szeretetteljes, meghitt dolog. Boldogsággal tölt el, amikor a kanapén elszunyókáló szeretteid betakarhatod a lakás legmelegebb plédjével, hogy ne fázzon.

Meghitt, hangulatos őszt és meleg plédeket mindenkinek!