Blog

Milyen fa karnist válasszunk? dizon.hu - karnis akcó

Dizon
Dizon
2020.02.23 23:49
Milyen fa karnist válasszunk? dizon.hu - karnis akcó

Milyen karnist válasszunk?


Tanácsok a megfelelő karnis kiválasztásához! 

A függönykarnis kiválasztásánál gondoljuk végig, hogy lakásunkban, irodánkban milyen feladatot lát majd el a felfüggeszteni kívánt függönyünk. Ha egyszerűen csak árnyékolni szeretnénk ablakunk előtt, akkor elég egy egysoros karnis. Ha már sötétítőt is szeretnénk feltenni, akkor szükség van a dupla soros karnisra is.Válasszunk erős, stabilan rögzíthető karnist, hiszen folyamatosan tesszük ki a mindennapos használatnak. Bírnia kell a függönyök két irányba történő húzását, és a nehezebb szövetű sötétítők súlyát is.


Az, hogy pontosan milyen hosszúságú karnisra van szükségünk, az attól függ, hogy milyen széles az adott nyílászárónk, ahova a karnist helyezzük. Az ablak mindkét oldalán legalább 25-30 cm távolságot szükséges hagyni a karnist tartó konzolok részére.

Ez nagyon fontos több szempontból is. Egyrészt megfelelően el kell takarnia a függönynek az ablakot, másrészt az ablaknyitásnál is fontos, hogy megfelelően oldalra tudjuk húzni a függönyt. A rudak végét záró díszítőelem pedig tovább fogja növelni a karnis hosszát.

Most már választhatunk egy szép erős, méretben is megfelelő fa karnist a dizon.hu webáruházunkban.

A fa karnisok melegséget adnak otthonodban, bármelyik helységbe jól mutatnak. Harmóniába hozhatók a bútorokkal, ágyszövetekkel, szőnyeggel. Bármilyen stílusú lakásba beilleszthetőek, legyen az egy modern, vagy akár mediterrán stílus. Öltözteti a lakást egy hozzá illő függönnyel.

A tölgyfa karnis bárhová helyezhető, elegáns, tartós, természetességet sugároz. A fenyő karnis is jól alkalmazkodik a lakás illetve egyéb helység bútoraihoz, szöveteihez. Illeszthető gyermekszobába, vagy nappaliba is.

A cseresznye színű karnisok igazán öltöztetik a teret, ahova tesszük.
Nagyon feldobja az otthont, ugyanúgy, mint a négerbarna változat is. Olyan helyre ajánljuk főként, ahol a fa bútorzatoké a főszerep. Fehér, vagy mintás, színes függönyökkel is remekül mutat ez a karnis.

A fehér karnist ajánljuk kislányok szobájába, de, akár üzlet helységekbe, irodákba is. Jól mutat egy színes függönnyel.

A karnisok 125cm, 150 cm, 175 cm, 200 cm, 225 cm, és 250 cm-esek. Tartozékai között megtaláljuk a tartókonzolokat, karikákat, csipeszeket, végzárókat, tipliket. Tekintsd meg karnis kínálatunkat a dizon.hu webáruházunkban.