Blog

Lássuk a műfű hasznosságát!

Dizon
Dizon
2020.02.23 23:50
Lássuk a műfű hasznosságát!

Lássuk a műfű hasznosságát!„Az a szép zöld gyep …” , hallhattuk Poldi Bácsitól, az Égigérő fű című híres magyar mesefilmben.

Valóban az örök kikelet, a megújulás, az újjászületés érzése jár át bennünket, amikor egy kellemes zöld gyepet pillantunk meg, vagy végig sétálunk rajta.

Ugyanakkor, akik füvesítésre szánják el magukat, jól tudják, hogy nem kis feladat a gyep gondozása. Az öntözés, a fűnyírás, mind idő és energia befektetést igényel. Érdemes hát mérlegelni még az elején, hogy fektessünk-e be esetleg már a kezdetektől egy műfű szőnyegbe! 
Rohanó hétköznapjainkban igyekszünk úgy szervezni az időbeosztásunkat, hogy a családunkra, szeretteinkre, valahogy több idő maradhasson. Bármilyen beosztásban is dolgozunk, vezetőként, alkalmazottként, a napunknak jelentős részét töltjük munkával.

Az idő, pénz, vagyis ha végzünk egy gyors számítást, máris ráérzünk a műfű hasznosságára.


Hasznos a műfű, hiszen kül – és belterületre egyaránt alkalmas. Ellenáll a szélsőséges időjárásnak is. Nem halványodik a színe az erős napsugárzástól. Esős idő után, gyors száradással számolhatunk. Természetesen a megfelelő vízelvezetést szem előtt tartva, garantáltan örömünk lesz műgyepünkben.

Lerakása is egyszerű, mivel teraszra, járdára, csak le kell teríteni. Kertekben, szabad területeken egy 10 centis alapásással biztosítjuk majd a többrétegű murvalap lerakása után a stabil rögzítést.  


Rendkívül gazdaságos, megspóroljuk az energia és locsolási költséget, így rövid időn belül megtérül a befektetetett összeg. Tisztán tartása is egyszerű, mivel a külterületen sepréssel, illetve vízsugárral tisztíthatjuk, belterületen porszívózással tarthatjuk megfelelően tisztán. 

Hasznos sokoldalúsága miatt. Vendéglátó egységekbe, kiállító, és konferenciatermekbe, sportlétesítményekbe helyezhetjük. Óvodákban, Iskolákban is nagy népszerűségnek örvend a műfű, a gyerekek örömmel veszik birtokba a kültéri játékokat. Csökken a por által okozott szennyezettség, illetve az esetleges nem várt puffanások is kevésbé lesznek fájdalmasok.

A kisgyerekes családoknak se fog csalódást okozni.  Az örökmozgó lurkók mindig benne vannak valamilyen kalandba, mászásba, huncutságba. Ha műfűvel terítjük kertünket, akkor kiküszöböljük a csapadékos idő utáni dagonyázást, és a balesetveszély is jelentősen csökkenthető.

Dizon.hu webáruházunk kínálatában széles választékban találsz kül- és beltéri műfüvet. Nézd meg most, aktuális műfű kínálatunkat.