Termék kategóriák

Kukta

Egy gyorsfőző kukta aranyat érhet a konyhában! Sokkal gyorsabban készíthető el vele bármilyen étel, ezért ha folyamatosan versenyt futsz az idővel, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy beszerezz egyet. Ebben a zseniális, mesteri edényben az alapanyagok hamar megpuhulnak, akár 70%-kal felgyorsítható az étel elkészítése benne, amiben ráadásul sokkal több vitamin is fog maradni.

Tovább

Könnyítsd meg a dolgod, rövidítsd le a főzéssel töltött időt kuktával!

Talán mindenki számára ismert konyhai felszerelés, a kukta. Ez a fajta edény eléggé megosztja az emberiséget. Van, aki szereti és használja is, van aki már megvette, de még nem próbálta, és van aki nem meri megvenni.

Aki használt már kuktát, ő tapasztalta a kuktában főzés előnyeit. Ha Te már megvetted, de még használtad, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld mennyire gyorsan készülnek el a kuktában azok az ételek amiket máskor órákon át főzöl. A végeredmény is teljesen más ízű lesz, hiszen a kuktában főzés során az ízek is jobban megmaradnak, nem távozik a gőzzel együtt.

Ha Te „nem mered” kipróbálni, mert hallottál olyan konyhai balesetről, hogy felrobbant a kukta, akkor ne félj, már ezekkel az új gyártású kuktákkal ilyen nem igazán fordul elő. Ha helyesen használod, akkor még a legapróbb konyhai baleset is elkerül ami a kukta miatt történhetne.

Soha ne engedd tele, így a gőz jobban tud mozogni a lezárt kuktában. Mivel a zárt kuktában bent marad a gőz, így minden hamarabb megfő benne. Ha a kuktában lévő víz felforrt, sípolni kezd. Ekkor ideje a lángot lejjebb venni alatta. A kukta tetején találunk egy kis szelepet amivel csökkenteni tudjuk a nyomást mielőtt kinyitjuk.  Mielőtt a tetejét eltávolítod, érdemes várni néhány percet.  Kellő óvatossággal és körültekintéssel használva nem fog konyhai baleset történni. Célszerű a fedő levételekor elfordítani az arcodat, így a gőz nem fog arcon csapni.

 

Ugye, hogy nem is bonyolult a kukta használata? Ha egyszer kipróbálod, gyakran hívod segítségül :)