Fazék, Lábas

Fazék vagy lábas? Melyiket mire célszerű használni?

 

Egy konyhában fazékra is és a lábasra is szükség van. Mindegyiknek megvan a maga funkciója. Lábasaink közül kétféle méretből és több színből választhatod ki a Neked tetszőt. A lábasok szolgálnak a „nem folyékony” ételek elkészítésére. Kiváló választás akár egytál ételek elkészítésére is.
A fazék viszont a levesek elkészítéshez szükséges, hiszen ez magasabb,mint amekkora az átmérője. Egy nagy adag levest tudsz elkészíteni a kerámia bevonatos fazékban, de természetesen szükség esetén egy jó nagy adag töltött káposzta is finomra és puhára fő benne :).  De tésztafőzésnél is célszerű választás a fazék, hiszen ebben kényelmesen fő meg akár a spagetti is.

A fedőt célszerű használni mindkét edénynél a főzés során, hiszen így hamarabb elkészülnek az ételek is, és még az ízek is jobban megmaradnak.

Nagyon stílusos és divatos színekben kaphatóak a lábasok is. Egy ilyen kellemes színű edénnyel mindig öröm a főzés. Mutasd meg konyhai edényeiddel is egyéniségedet. Ne lepődj meg, ha esetleg a párod is kedvet kap a főzéshez, hiszen ezek a nem hétköznapi színekben tündöklő lábasok az ő tetszését is elnyerik. Hagyd bátran, hogy megcsillogtassa főzőtudományát, hiszen ezeket az edényeket igazán könnyű takarítani, mely a kerámia bevonatú kialakításnak köszönhető.

Tovább