Blog

Hogyan válasszuk ki organza függönyünket?

Dizon
Dizon
2020.02.23 23:52
Hogyan válasszuk ki organza függönyünket?

Hogyan válasszuk ki organza függönyünket?

Hasznos tanácsok vásárláshoz.

Amikor kiválasztjuk karnisunkhoz a megfelelő organza függönyt, a legegyszerűbben úgy tudjuk megállapítani a megfelelő méret szélességet, hogy legalább a karnis hosszának a kétszeresét vesszük. (a két tartó konzol közötti távolság kétszerese). 

Ennyivel nyugodtan számolhatunk, hogy megfelelő legyen a ráncolódása. Az egyszínű organzánál jól mutat az ennél szélesebb függöny is, de ha valamilyen nagyobb mintázatúnál maradunk, akkor kevesebbre lesz szükségünk ahhoz, hogy jól látszódjon a függönyön a díszítő motívum.
Ahhoz, hogy a függöny megfelelő hosszát megkapjuk, a párkány aljától egy 3-5 cm-t számolunk, és onnan mérjük a karnisig, illetve a lelógó csipesz felfüggesztési pontjáig.

Ezt abban az esetben alkalmazzuk így, ha az ablak alatt helyezkedik el a fűtőtest. Ha a padlóig szeretnénk lógatni organza függönyünket, egy 2-5 cm-rel a padló fölött érdemes a hosszát engedni. Ezt tetszés szerint el lehet dönteni.


Ha még nem vagyunk abban biztosak, hogy milyen színű organza lenne a legmegfelelőbb környezetünkbe, akkor nézzük meg, hogy milyen színek uralkodnak az adott térbe, ahová a függönyt szeretnénk helyezni.


Nézzük meg a fal színét, a szőnyeg színét, és a többi lakástextília színét is. Hangoljuk össze a színeket, teremtsünk harmóniát a szép organza függöny kiválasztásával.


Nem ajánlatos nagyobb mintázatú függönyt tenni egy kicsi térbe,
mert olyan érzést kelt, mintha összenyomna. Itt inkább az apróbb dekorációjú fog jól mutatni. Ha pedig olyan a környezet, ahová kevés fény szűrődik be, oda érdemes világos függönyt tenni, vagy egy melegebb színárnyalatot választani.


A színes függöny kiválasztásánál számoljunk majd azzal, hogy megváltozik a beszűrődő fény színe, ahogy a színes textílián keresztül bejut majd az otthonunkba. Ha pedig az erősebb színárnyalatot válasszuk, az adott tér optikailag szűkülni fog.


Sokszínű választékunkban biztos megtalálod a számodra megfelelőt. Igazán különlegesek a sima fehér organzák, azzal a kis arany mintázattal, vagy egy egyszerű tulipános motívumokkal, szalagmintával. De páratlanul szép lehet a zöld, a kék, vagy a bordó színárnyalat is, ha be tudod illeszteni az élénkebb színeket a környezetedbe.

Bármelyiket is választod, szeretni fogod, mert tényleg jól mutatnak, szépek, és könnyen kezelhetőek. Nézd végig dizon.hu webáruházunk aktuális organza kínálatát.