Blog

Három tipp a megfelelő szőnyeg kiválasztásához

Dizon
Dizon
2020.03.31 15:20

Sokszor állunk a nagy kérdés előtt.

Mégis milyen szőnyeg típus illik egyes helységekbe? A mai modern világban a letisztultság jellemző egy szobára. Mégis egy jó szőnyeggel sokat dobhatunk az egyhangú környezeten.

Ha hálószoba, akkor shaggy szőnyeg

Hálószoba szőnyegnek a hosszú szőrű shaggy szőnyeg illik a legjobban, mivel az ide helyezett darabok kevesebb megpróbáltatásnak vannak kitéve. A retro éveket megidéző puha szőnyeg remekül passzol a hálószobára jellemző nyugtató környezetére. Hosszú szálakat nehéz tisztítani, ezért nem megfelelő a forgalmasabb helyiségekbe, de ideális kiegészítők lehetnek ezek a puha és gyönyörű szőnyegek.

Tipp: Gyakori és jó színválasztás a szürke és a bézs. Ezek nagyon jól passzolnak az egészen világos és sötétebb szobák hangulatához.Konyha, folyosó, akkor futószőnyeg

A keskeny futószőnyegek a nehezen dekorálható, kevésbé szabályos méretű szobákat és az üres tereket dobják fel, így például folyosókra és konyhába illenek a legjobban. Válassz minél sötétebb színű, ami kevésbé koszolódik vagy a könnyen tisztítható megoldások ideálisak ezekbe a helységekbe. A futószőnyeg lépcsőkön is alkalmazható, ehhez az alkalmas rögzítési módszer a szőnyegrúd.

Tipp: A szőnyegrúd könnyen felhelyezhető és eltávolítható, így a szőnyeg tisztán tartása gyerekjáték.

A gyerekszoba vidámsága

Gyerekszoba szőnyeget ne csak a vidám minták és színek határozzák meg, hanem az anyag is,hiszen amellett, hogy puha legyen, bírnia kell a folyamatos megpróbáltatásokat, szóval a szőnyeg könnyen tisztítható legyen, úgymond gyerek-kompatibilis. Ha szereted a természetes anyagok kedvelője vagy akkor jó választás, egy gyapjú szőnyeg, viszont nagyobb odafigyelést igényelnek a szintetikus anyagokhoz (nejlon, polipropilén, poliészter) képest, amiket egyszerűbb tisztán tartani. Tartózkodj a nagyon világos színektől és a nagy szőrű szőnyegektől, inkább harsány színeket (ezeket a gyerekek is kedvelik) válassz és ami még nagyon fontos ebben az esetben a rövid szőr amik közül a szennyeződés eltávolítása gyerekjáték. Élénk színű, apró mintákat válassz, amik elrejtik az apró foltokat. Ötvözheted a funkcionalitást a játékossággal, ha a dekoráció helyett speciális játszó szőnyeget, például autópálya szőnyeget teszel a gyerekszobába.Tipp: Minél több színű és apró mintájú a szőnyeg annál tartósabb maradhat a gyerekszobában, hiszen ezen kevésbé látszik a kosz.